24/5/07

El que hem fet en els darrers 8 anys i el que encara ens queda per fer.

Avui vull fer un repàs a l'actuació dels darrers 8 anys. No us espanteu ! No us vull fer un miting virtual, ni una relació de grau de compliment del programa electoral. Tampoc us parlaré dels altres partits, ni dels que van formar part del govern en algun moment ni dels que no hi van ser.

Només recordaré algunes de les coses que s'han fet en les 2 darreres legislatures i algunes de les coses que ens proposem fer en la propera, si la ciutadania ens fa confiança a les votacions de diumenge.

També vull aprofitar per agrair la col.laboració i les aportacions a totes les persones que han treballat per Sabadell, des de partits polítics, des d'associacions o a títol particular, des del consens, amb bona voluntat i sense promoure la crispació.

Per als més petits: prop d'un miler de places d'escoles bressol públiques, a la Romànica, a Can Rull, a Can Deu, a Espronceda.

Per als joves: els espais de Can Rull, Can Deu, el Consell de Joves, el Servei d'Atenció Juvenil al Vapor Codina.

Per als més grans: el Complex de Sant Oleguer, la diversificació dels col.lectius de les colònies de gent gran, l'ampliació de les places de vacances, la Festa Gran, noves activitats als casals d'avis.

Per la cultura i el coneixement: la remodelació de La Faràndula, l'Estruch, la Nau, Lasala Miguel Hernández, la recuperació de la Masia de Can Rull, de l'auditori del C. Lacy, del Teatre Principal, la Biblioteca Vapor Badia, el festival d'estiu 30 nits.

La recuperació patrimonial: de la Casa Duran, el Despatx Lluch, els safareigs de la Creu Alta, Cal Balsach, el nou Imperial, l'edifici dels antics jutjats, el Castell de Can Feu, l'hostatgeria de la Salut. El Pla de Protecció del Paisatge Urbà.

La millora dels equipaments esportius: les noves pistes d'atletisme, les noves piscines, els camps de futbol, el gimnàs municipal.

Per la salut: nus centres d'atenció primària a Sant Oleguer, Rambla, Nord, Torre-romeu, Creu de Barberà, Concòrdia, el centre per a la gent gran a l'antic Nen Jesús.

Habitatge social: a la Ronda Santa Maria, Sant Oleguer, Can Puiggener, La Serra, Can Bordoll, Can Llong. Rehabilitació d'habitatges, els coneguts com a pisos de mestres, per atendre persones amb dificultats per accedir-hi.
Foment del transport públic: noves línies d'autobús, noves marquesines, sistema tarifari integrat, informació dels temps d'espera.

Per la sostenibilitat i el medi ambient: l'Agenda 21, la protecció del rodal, la recuperació del Ripoll, el Parc Nord, el Bosc de la Concòrdia, el Parc de la Clota, el Parc Agrari.

Urbanització, remodelació i renovació de carrers i places a tots els barris.

Nous centres cívics: a Can Deu, a la Creu Alta i a la Concòrdia.

Apropament de les oficines a la ciutadania: amb el Servei d'Atenció Cituadana i les oficines cardinals.

Reobertura de Ràdio Sabadell

Pel Comerç: la creació d'una regidoria de comerç, la rehabilitació dels Mercats Municipals.

Bé, ja ho veieu, aquest article es faria molt llarg si hagués de posar tot el que s'ha fet en els darrers anys per la nostra ciutat. També ens han quedat projectes al calaix que no s'han pogut tirar endavant per falta de finançament, per falta d'acord o per dificultats d'execució.

Des del PSC volem continuar treballant per a vosaltres i aportar noves millores a aquesta ciutat, que ja supera els 200.000 habitants, amb nous projectes i noves il.lusions que podeu veure al programa de govern per Sabadell.