17/5/07

Proposem avançar la construcció de 3 noves escoles i de 2 instituts.


Una de les prioritats del PSC de Sabadell és oferir més i millors oportunitats a totes les persones en l'àmbit de l'educació. Per això vetllarem per la qualitat dels processos educatius des dels primers anys de vida i per la igualtat d'oportunitats.

Això, juntament amb la voluntat de facilitar la incorporació de la dona al món del treball i la conciliació de la vida laboral i familiar fan que una de les actuacions prioritàries sigui comptar amb més places d'escoles bressol municipals.

Al 1999 hi havia un centenar de places d'escoles bressol municipals. La feina feta des de l'Ajuntament ha permès que el proper curs tinguem 700 places més.

El PSC impulsarà la construcció de nous centres perquè el curs 2008-2009 n'hi hagi més de 1.000.

Considerem important treballar per donar resposta a les necessitats detectades a la nostra ciutat tant des del punt de vista dels equipaments com dels programes. Amb aquest objectiu s'agilitaran els tràmits de cessió de solars per tal que s'avanci en la construcció de 3 nous CEIP's i 2 IES a Sabadell.

Des del PSC també ens comprometem a treballar perquè cada alumne pugui desenvolupar al màxim les seves responsabilitats. Treballarem colze a colze amb els centres educatius per la reducció de l'absentisme, l'atenció a la diversitat de tots els alumnes, i globalment per l'èxit escolar.

Volem donar recolzament a les entitats que treballen en l'àmbit infantil i juvenil. Per això volem consolidar la Xarxa de la Infància a Sabadell, per establir un sistema de suport entre els diferents sectors que treballen en l'àmbit de la infància.