10/5/07

Proposem convertir el Vapor Turull en el Museu de Sabadell.


El PSC proposa convertir el Vapor Turull en el Museu de Sabadell, un equipament museístic que serà la seu dels d'Història i d'Art i de l'Arxiu Històric de Sabadell. D'aquesta manera els museus de la ciutat es concetraran en un sol espai que tindria més de 7.000 metres quadrats de sostre.

Amb aquesta proposta, des del PSC, apostem per disposar d'un centre modern i preparat per conservar, interpretar i divulgar el patrimoni de la nostra ciutat. El projecte permetrà exposar conjuntament bona part del ric patrimoni cultural de Sabadell.

El fet de comptar amb un centre museístic d'aquestes característiques facilitarà que es puguin aforntar iniciatives amb més projecció fora de Sabadell.

Al PSC, descartem l'emplaçament al Vapor de més dependències administratives i volem donar-li un ús cultural per a la ciutadania. A més, propugnem que sigui el prestigiós arquitecte Alvaro Siza qui redefineixi el projecte per convertir-lo en un complex museístic.

Un altre aspecte important de la transformació del Vapor Turull en el Museu de Sabadell és la inclusió d'un pàrquing amb més de 350 places, que faciliti l'aparcament al Centre de Sabadell.

Així els compromisos, pel que fa a matèria museística, són:

  • Convertir el Vapor Turull en el Museu de Sabadell, un equipament museístic que serà la seu dels Museus d'Història i d'Art i de l'Arxiu Històric de Sabadell.
  • Disposar d'un centre modern i preparat per conservar, interpretar i divulgar el patrimoni de la nostra ciutat.
  • Afrontar inciatives amb més projecció fora de Sabadell.
  • Propugnar que sigui el prestigiós arquitecte Alvaro Siza qui redefineixi el projecte per convertir-lo en un complex museístic.
  • Incloure al Vapor Turull un pàrquing, amb més de 350 places, que faciliti l'aparcament al Centre de Sabadell.