17/5/07

Un pas més per millorar la sanitat del Sàhara Occidental.





Fa uns dies reflexionava en aquest blog de les dificultats per viure al desert.

Us explicava com de difícil és aconseguir l'atenció d'un metge, poder arribar a un hospital, i la dificultat de disposar de material sanitari als hospitals.

Avui us vull explicar que hem avançat un pas més per millorar la sanitat del Sàhara Occidental.

Mitjançant la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament de Sabadell, l'entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí i el ministeri de Salut Pública de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) per cobrir econòmicament el sou de 62 treballadors i treballadores sanitàries i capacitar formativament el personal de l'hospital de la wilaia de Dajla, que desenvolupa la seva tasca de forma voluntària.

L'actuació és un incentiu i un reconeixement professional per la dura situació que es viu actualment al país.


L'hospital de la wilaia de Dajla també facilitarà assistència al Dispensari Sanitari de l'Argub, municipi agermanat amb Sabadell.


Sabadell destinarà al projecte 50.000 € en total, per a incentius per al personal santari, dels quals l'Ajuntament aportarà 40.000 € i l'entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí n'aportarà 10.000 €.



El ministeri de Salut Pública de la RASD assegurarà l'execució del projecte en un termini de 6 mesos i tramitarà les certificacions tècniques del projecte.