22/7/08

Festa Major de Sabadell 2008

Foto © Juanma Peláez

Avui he fet una de les tasques més agraïdes de la meva feina, en la qual m’han acompanyat la Marta Farrés i el Josep Ayuso.

Sempre és agradable donar bones notícies, i encara més tenir l’honor presentar la Festa Major d’una ciutat com Sabadell, la meva ciutat.

La Festa Major no és tan sols la gran festa d’esbarjo de la ciutat, ni la cita amb el retrobament d’amics i veïns després de les vacances, sinó que també acompleix moltes altres funcions.

D’una banda, permet la divulgació de tradicions com a signes d’identitat d’un poble. El fet que els actes es desenvolupin al carrer i siguin gratuïts fa que la Festa Major sigui l’escenari idoni per arribar a un públic que d’altra manera no assistiria a determinats espectacles.

D’altra banda, exerceix una funció cívica, en tant que la ciutat, l’espai públic, es converteix en un gran escenari, un espai de festa, de diversió, de relació. Fa que tots valorem i ens estimem una mica més la nostra ciutat, les seves places, els seus racons, i que ens els sentim més nostres.

Finalment, és una eina per a la participació i la integració social. Aconsegueix que els ciutadans se sentin part d’una col·lectivitat participant en els actes, i permet que les persones nouvingudes coneguin la ciutat, els seus veïns i les seves tradicions en un ambient distès i festiu.

Enguany presentem un programa de Festa Major amb gairebé 250 propostes que, com sempre, seran gratuïtes. Un programa que intenta ser equilibrat en la diversitat i la qualitat dels actes. Des d’aquí torno a agrair a tots els col·laboradors i patrocinadors el seu suport, que fa que tots els actes de Festa Major puguin ser gratuïts.

Però si hi ha un tret diferencial en la Festa Major de Sabadell és l’important paper de les entitats i col·lectius, que durant aquest dies sortiran al carrer per oferir-nos les seves propostes, i que participen activament en la confecció del programa.

En pocs dies podreu disposar d’un enllaç per consultar la programació integra a www.sabadell.cat i aquí mateix, però us en faig cinc cèntims.

Tindrem un pregó creat especialment per a la inauguració de la Festa Major de Sabadell, a càrrec de la companyia Efímer i del Mag Lari; un espectacle amb sorpreses i màgia.

També podrem gaudir d’una gran oferta de música, exposicions, teatre, visites a edificis patrimonials, itineraris, humor, una extensa programació infantil, la paella popular, el castell de focs… En fi, un munt d’actes i activitats perquè tothom s’ho passi bé.
Com sempre, espero que trobeu propostes que us incitin a sortir i a gaudir amb nosaltres d’aquesta Festa Major 2008.