29/7/08

Sabadell, ciutat amiga del circ

Recollint la bandera de mans del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i
del President de l'Associació de Professionals del Circ a Catalunya (APCC)


Aquesta setmana s’ha formalitzat la creació de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ. Durant l’acte, que va tenir lloc al Palau Marc, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el president de l’Associació de Professionals del Circ a Catalunya (APCC) ens han fet lliurament d’una bandera que ens acredita a cada un dels 11 municipis que formem part d’aquesta xarxa.

Aquesta iniciativa forma part del Pla integral del circ del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el circ, atreure nous públics i millorar les condicions tant dels professionals, com de projectes relacionats amb el circ. Els municipis que integrem aquesta xarxa ens hem compromès a oferir una programació continuada d’activitats i espectacles de circ durant un mínim de quatre anys.

Per la seva banda, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es compromet a donar suport econòmic a les activitats incloses en el projecte de cada Ciutat Amiga.

A Sabadell, d’acord amb aquesta voluntat de millorar les condicions dels professionals, hem tingut durant aquest any el Circus Delirium residint a l’Estruch de gener a març. Actualment tenim també fent una residència al Circo de la Sombra i en tenim prevista una de Fura.
A l’Estruch igualment, entre els mesos de juny i juliol, té lloc el taller de circ adreçat a joves i infants, dirigit per professors procedents de l’Escola de Circ Rogelio Rivel. I enguany hem ampliat l’oferta formativa amb un taller de jocs malabars al carrer i un altre de circ, que s’han dut a terme a les biblioteques de la ciutat.

Són uns quants els circs que passen al llarg de l’any per Sabadell i ens ofereixen els seus espectacles. Però des de l’any 2000 Sabadell compta amb un altre marc on gaudir d’aquestes propostes: el Festival 30 Nits. Aquest any s’han programat 4 espectacles, dos dels quals gratuïts, i els altres dos amb una entrada simbòlica i amb l’objectiu d’oferir espectacles familiars en horari de nit i atreure nous públics envers aquesta disciplina artística.

Així que ja ho sabeu, des d’ara, formalment, Sabadell és Ciutat Amiga del Circ.