6/9/08

Tot a punt per Festa Major

Tot i que el blog ha estat tancat per vacances, ja fa dies que treballo. Els darrers retocs de la Festa Major i altres qüestions m’han tingut força ocupat, prou com per no poder posar-lo al dia. Però ara ja estic aquí, amb forces renovades, i afrontant la Festa Major i el nou curs polític amb molta il.lusió, i amb les “piles carregades”.
Hem començat la setmana amb les inauguracions d’algunes de les
exposicions
que podreu visitar durant aquest dies.




Foto © Juanma Peláez

Dijous va tenir lloc la recepció de Festa Major, com ja sabreu ens vam reunir unes 1.800 persones a La Bassa. L’Alcalde, com cada any ens va rebre personalment per desitjar-nos una bona Festa Major i ens va adreçar unes paraules. Va fer un breu balanç d’un estiu, que al començament semblava que estaria marcat per la sequera i el consegüent augment dels incendis, i no ha estat així. Aquest estiu el recordarem pels Jocs Olímpics de Pequin, per la commoció de l’accident del vol JK-5022, i com no, pel debat sobre el finançament.

L’Alcalde, va assegurar que estem treballant per garantir els recursos en política social, sense deixar de banda les inversions en infrastructures, com el Metro de Sabadell o les noves rondes. Sabadell ha d’estar preparada pel final d’aquesta crisi i pel posterior període expansiu.

L’Alcalde va deixar clar que l’Ajuntament de Sabadell recolzarà a la Generalitat per defensar un bon finançament per Catalunya, però a la mateixa vegada continuarà reclamant la reforma del finançament a les administracions locals. Va recordar que en aquests moments els ajuntaments estem suportant el cost de prestacions que haurien d’estar finançades per administracions superiors, cosa que, al voler garantir els serveis propis de les administracions locals i la voluntad de no augmentar la pressió fiscal als ciutadans, obliguen a fer una equilibris que a la llarga poden repercutir negativament en la ciutats.

Tots els assistents vam poder comprovar que la recepció d’enguany ha estat coherent amb la política de l’ajuntament per afrontar aquesta crisi, però tot i que ha estat més austera, no va faltar una copa de cava per poder brindar per una bona Festa Major.

Des del blog vull compartir aquest brindis amb tots vosaltres.

5 comentaris:

nuria ha dit...

MOTES FELICITATS PER AQUESTA FESTA MAJOR !!!!


Núria

Anònim ha dit...

Jo soc de Sabadell. Pago els meus impostos i no vaig estar a aquesta recepció oficial de la que parla.

Per el que fa a la festa major: Penosa. Sobretot per el que al centre es refereix.

Anònim ha dit...

Vull agrair al Senyor Regidor de Cultura l'enorme coherència en la programació dels actes de Festa Major, el gran desplegament humà i de recursos emprat en tos els actes, i la gran qualitat humana que demostra amb tots els seus gests educats i de respecte cap a tots els ciutadans de Sabadell. Moltes gràcies per aquesta Festa Major, i per la defensa i treball a favor de la Cultura que fa des de l'òrgan de Govern que ocupa.

Q.C.

Anònim ha dit...

Per cert que te ha dir del descontent dels timbalers dels diables.

Lluís Monge ha dit...

Benvolgut anònim,
Vull aclarir que els assistents a la recepció de Festa Major són persones que a títol personal o com a representants d'entitats treballen activament durant l'any per a Sabadell des de diversos àmbits: polític, econòmic, social. Estic segur que s'hi hauria de convidar més gent, però hi hem de posar un límit. El que li puc garantir és que tothom que hi està convidat ho és com a reconeixement de la seva trajectòria i de la feina feta envers la nostra societat. Si és el seu cas i no l’hem tingut present, li demanem disculpes i li agrairem que ens faci arribar les seves dades o les de l'entitat que representa i, un cop hàgim comprovat la seva vinculació i la seva aportació a la nostra ciutat, el convidarem a la recepció de l'any vinent.
Quant a la seva qualificació de la Festa Major, em sap greu que no hagi estat del seu gust. No entenc que digui que sobretot ha estat penosa al centre, ja que, si bé és cert que les obres del Metro ens han obligat a modificar el recorregut o l’emplaçament d’alguns actes, és just al centre on s’han concentrat el major nombre de propostes, i prou diverses perquè tothom en trobés alguna cosa del seu gust.
El convido que faci una crítica més constructiva i ens especifiqui què és el que no li ha agradat de la Festa Major, i ens aporti les seves propostes per millorar-la.