13/10/08

Homenatge a Manolo del Río


El proper dissabte, Sabadell, i especialment el flamenc local, retrà homenatge a Manolo del Río.

Manolo del Río és per a molts el primer sabadellenc que es convertí en cantaor professional. Ha actuat en teatres de tot Espanya i Portugal, compartint cartell amb artistes com Lina Morgan, Quique Camoiras o Juanito Valderrama. Fora de l’Estat, ha mostrat el seu talent a llocs com París, Teheran o Beirut.

Però aquest homenatge no és tan sols a la carrera de l’artista, sinó que és també un homenatge al mestre, a l’amic i a la gran persona que és Manolo del Río. Tothom qui el coneix té present la generositat amb què ha impulsat el flamenc a la nostra ciutat, així com les carreres de grans artistes, com és el cas dels germans Rafael i Juan Manuel Cañizares.

El passat dimecres, durant la roda de premsa de presentació de l’acte, un cop més, vam poder comprovar com és d’entranyable aquest gran artista. Tot i ser el protagonista d’aquest homenatge, en tot moment es va mostrar com una persona senzilla, que ens va cantar algun fragment i que fins i tot es va emocionar a l’hora de recordar el suport rebut de la seva esposa i altres familiars.

El concert d’homenatge s’iniciarà amb una primera part en què actuaran Luis Reinaldors i Jose Aroca, a la guitarra, i Pepe Hoyos, Rosa Álvarez, Luciano Carmona, Blas Maqueda i Manolo Linares, al cante. A la segona part, arribaran les actuacions de Rafa Cañizares a la guitarra i de Blas Córdoba al cante. Tot plegat ho presentarà el periodista i expert en flamenc Josep Ache. Tancarà l’homenatge una actuació del mateix Manolo del Río.

A tots els qui estigueu interessats a assistir a aquest acte, us informo que les entrades, que són gratuïtes, les podeu recollir a la taquilla del Teatre Principal.


1 comentari:

jrd ha dit...

Bona nit Lluís. Només dir-te que també podrem escoltar al Sr. Manolo del Rio aquest proper dimecreces a les vuit del vespre a Ràdio Sabadell, al programa "de bona pell". Una abrçada. Jordi T.