20/3/09

Darrera Comissió Especial de Contractació d'Obres del FEIL


El passat divendres dia 14 vàrem dur a terme al darrera reunió de la Comissió Especial de Contractació d'Obres del FEIL.
Aquest grup de treball s'ha reunit cada divendres durant vuit setmanes consecutives al Despatx Lluch. En el seu si s’han obert les pliques de tots els projectes d'obra, que en són 118 i que corresponen a 131 actuacions. Els barems de puntuació per a l'adjudicació dels projectes finançats pel FEIL han prioritzat, especialment, la generació d'ocupació i la contractació de persones amb especials dificultats per accedir al món laboral. A més a més, cal recordar que tots els projectes s'estan fent amb procediments amb publicitat, tot i que n'hi ha 71 que es podrien fer directament amb procediments negociats. D'aquesta manera, s'ha volgut incentivar que empreses que habitualment no treballen per a l'administració ho puguin fer.

L'alcalde ha proposat avui que els membres la Comissió Especial de Contractació d'Obres del FEIL formin part de la Comissió de Seguiment de les Obres. Aquesta nova comissió incorporarà representants del Pacte Local per a l'Ocupació, amb presència dels sindicats, que podran fer un seguiment de les obres i validar que es compleixen els compromisos de contractació de personal de les empreses adjudicatàries.