30/6/08

30 Nits



Dimecres passat vam fer l’acte d’inauguració de la 9ª edició del Festival 30 Nits. Aquesta vegada vam triar per a l’esdeveniment al cor Lieder de Càmera, que com sempre va emocionar els assistents amb un repertori exquisit i amb una interpretació magistral sota la direcció d’en Josep Vila.

El festival 30 Nits es realitza en coorganització i col·laboració amb el teixit associatiu i empresarial de la ciutat, i es caracteritza per oferir més de 50 propostes d’espectacles per gaudir en espais a l’aire lliure.

Ofereix diversitat de disciplines artístiques: des d’espectacles de teatre, dansa, circ i curtmetratges, passant per Nits Literàries i un potent apartat musical que inclou òpera, jazz, músiques del món i flamenc.

Espero que trobeu propostes per a tots els gustos i que us incitin a sortir i gaudir d’aquest 30 Nits.

16/6/08

Gràcies Mateu!



Foto realitzada per Mateu Ribas.

9/6/08

Torna FAMA a Sabadell


El passat dia 2 de juny va tenir lloc la roda de premsa per presentar la tornada de Fama a Sabadell.
El 28 de febrer de 2003, s’estrenava Fama al Teatre del Sol. Després de 38 representacions va reformar-se a fons, engrandint l’espectacle. Aquesta reforma es va fer a l’Estruch entre el gener i l’abril del 2004. Al maig de 2004 s’estrenava Fama - El Musical al Teatre Tivoli de Barcelona; 136 funcions que van convocar una audiència de 88.000 espectadors. I de Barcelona, a Madrid, la capital espanyola dels musicals, on va estar un any en cartellera al Teatro Calderón. Finalment, i després d’una gira per tot Espanya, al setembre tornarà a Sabadell.

Fama és, sens dubte, un bon exemple de la vitalitat de Sabadell, i el Teatre del Sol és un dels actius culturals de la ciutat. La nostra és una ciutat rica tant en iniciativa cultural, com en el consum de les propostes culturals. Ens trobem amb un bon índex d’assistència a les programacions artístiques, tant als quatres teatres públics com als privats (Teatre del Sol i Teatre Sant Vicenç).

Ara bé, a Sabadell la iniciativa artística no es redueix a la programació d’espectacles. Ja fa anys que hi ha una aposta molt decidida per donar suport a l’I+D de la creació cultural. Des de l’Ajuntament de Sabadell s’inverteix per fer possible que els creadors i artistes de la ciutat tinguin recursos per poder avançar. L’Estruch n’és un exemple.

Pensant en el públic, vull destacar que presentar Fama a la programació estable de la temporada tardor 2008 té l’objectiu d’acostar una bona producció escènica a un ampli sector de públic. Creiem que interessarà la gent adulta que recorda la sèrie de TV i la pel·lícula. I els més joves es poden apropar al teatre per veure en directe l’experiència que està seguint per televisió.

Fama iniciarà les funcions al Teatre Municipal de la Faràndula el dimarts 9 de setembre i tancarà el diumenge 14 de setembre amb un total de 7 funcions.

Animeu-vos a assistir-hi!