8/1/08

Els Reis Mags visiten Sabadell



Com a regidor de Cultura he tingut l'oportunitat d'acompanyar el nostre alcalde, Manuel Bustos, tant en la rebuda dels tres Reis d'Orient a la Plaça de les Palmeres i el lliurament de la clau de la ciutat com en el recorregut de la Cavalcada per l'eix central de tota la ciutat.

Aquest any la cavalcada ha estat concebuda com un espectacle visual itinerant de més de 400 metres de llargada, composat per més de 250 persones, que pretenia d'una banda fer gaudir a tota la ciutadania, especialment els més petits, i d'una altra transmetre la necessitat de vetllar pel nostre planeta, la urgència de ser respectuosos amb el Medi, la responsabilitat que tots tenim amb l'entorn natural i fer possible un món sostenible.

Penso, sincerament, que hem aconseguit el nostre primer objectiu, al llarg de tot el recorregut vaig poder veure les cares embadalides dels nens i de les nenes, quan passaven els astronautes, les bicicletes, els àngels, etc. i els nervis per veure el seu rei preferit i l'excitació quan algun dels reis els mirava directament i els enviava un petó.

Pel que fa al segon objectiu només us puc dir que des de l'Ajuntament continuarem al llarg d'aquest any 2008 amb l'esforç per fer una ciutat cada cop més sostenible. Treballant en la millora del rodal i els espais verds, una mobilitat més sostenible, la reducció del consum d'aigua, l'aposta per l'eficiència energètica, l'increment del reciclatge de residus i la sensibilització sobre el respecte a la natura.

Vull agrair els comentaris que els pares i les mares m'heu anat fent des de dissabte al vespre i animar-vos a participar mitjançant aquest blog per donar la vostra opinió de la cavalcada 2008.

Tota la màgia d'aquesta nit tant especial és possible gràcies a la complicitat i col.laboració d'entitats i empreses privades locals (FOMENT DEL RECICLATGE, SA (Patrocinador), ANDI, AAVV. de la Creu de Barberà, Amics del 600, Containers Everest, Grup de Teatre del Centre, Parroquial Sant Vicenç, Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella”, Joventut Atlètica de Sabadell, Joventut de la Faràndula, Joventut Sant Antoni Abat "Colla Nova", Scena Grup Teatre, Vespa Club Sabadell, Autoescoles l’Asfalt, Cafès Pont, Genescà, Pinturas la Moderna, TUS, Padock i Vidal Papers) i a la gran dedicació de l’equip del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, que any rere any renoven la seva il.lusió perquè tots i totes puguem reviure la màgia, l’emoció i la fantasia de la nit més esperada de l’any.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Abans de tot Bon dia, soc de Sabadell des de fa casi 50 anys, això vol dir que he pogut veure moltes cavalcades de reis, algunes m’han agradat molt, sobre tot quan les veia amb aquella il·lusió que et dona la manca d’anys, però també quant veia la mateixa il·lusió en els ulls de les meves nanes. D’altres m’han semblat molt fredes.

Aquesta m’ha agradat, es cert que si analitzem no avia alguns elements de altres vegades, no he vist cap tigre o cap elefant, però em va agradar i el que es més important, em va semblar que agradava a la gent, especialment al nens.

Al veure certes crítiques en la premsa vaig començar a preguntar a coneguts i fins i tot, com ahir, al dependent de la carnisseria, encara no he trobat ningú que em digues que no li va agradar.

Jo recomanaria als que fan aquestes critiques que no fossin tan “partidistes” que preguntin a la gent, però no al grup “tancat” del seu voltant, sinó a la que va anar a veure la cavalcada amb esperit festiu i no electoral.

Per acabar no puc fer més que felicitar al Sr. Lluís Monge, però no com autor de la cavalcada, sinó com a representant d’un equip que va fer possible que un any més la nit de Reis portes la màgia als cors dels nens, per edat i per esperit. Continuïn així, treballant per la ciutat.

P.D. Els que vulguin participar en la cavalcada del proper any, que comencin a treballar els seus projectes i els facin arribar al Sr. Lluís Monge, estic convençut que els rebrà amb la il·lusió que correspon a aquesta nit, que no es de ningú més que dels nens.....


Un ciutada agreit (per cert, no soc del PSC)