18/4/07

Matagalpa, ciutat agermanada

Matagalpa és un departament de Nicaragua compost per 14 municipis, amb una població aproximada de 500.000 habitants.
Ara fa un any, vaig tenir ocasió de veure “in situ” com estaven evolucionant els projectes als quals s’està donant suport des del nostre Ajuntament i en quina mesura estan millorant les condicions de vida d’aquella població.


Però el que més em va emocionar va ser la bellesa i l’alegria dels infants, la curiositat d’aquests nens i nenes, les seves ganes d’aprendre i la gran rebuda que a l’escola de la localitat de San Ramon ens van fer.

Aquell viatge ens va servir per encoratjar-nos encara més a treballar en els projectes que l’alcalde de Matagalpa, Sr. Nelson Artola, ens havia proposat i a estrènyer les relacions que diferents municipis del Vallès Occidental mantenim amb el departament de Matagalpa.

D'una banda, Sabadell participa en el Programa Comarcal de Cooperació amb el Departament de Matagalpa, en el marc del Pla Estratègic del Departament de Matagalpa, donant suport al projecte "Central de reserves turístiques a Matagalpa.

D'altra banda, a nivell local, en el darrer any s'han recolçat tres iniciatives :

  • Alfabetització de les dones
  • Rehabilitació de l’Escola Sabadell
  • Pla de recaptació integral dels padrons municipals

Des de la nostra ciutat, a més de l’Ajuntament de Sabadell, hi treballen en els projectes de cooperació amb Matagalpa: la Fundació Sabadell Solidari, el SAC de la Lliga dels Drets dels Pobles, Farmaceutics Mundi i Mans Unides.