22/5/07

Apostem per la Ciutat de la Música i pel Museu de Sabadell


Després de la feina feta des del govern de la ciutat per recuperar el Teatre Principal i obrir nous escenaris com Lasala Miguel Hernández, i l'Estruch, ara des del PSC apostem per dos nous projectes d'alt nivell, la Ciutat de la Música i el Museu de Sabadell al Vapor Turull, que permetran donar un nou impuls a la música i als equipaments museístics.

El compromís del PSC amb la cultura es veurà reflectit en el projecte de La Ciutat de la Música que formarà part del Complex Cultural de l'Eix Macià i comptarà amb diverses instal.lacions, com un teatre auditori, l'Òpera, la Simfònica, l'Escola d'Òpera i el Conservatori entre d'altres. També es preveu fer un hotel i un pàrquing de 600 places. Aquest és un projecte que ja comença a caminar després del compromís assolit entre la Generalitat i el govern municipal del PSC a l'Ajuntament de Sabadell, que permetrà que la Ciutat de la Múscia sigui un important centre de producció, difusió i formació artística i un equipament de referència per tot Catalunya i Europa.

Una de les propostes en matèria de cultura és ubicar el Museu de Sabadell en el Vapor Turull, que serà la seu dels d'Història i d'Art així com l'Arxiu Històric. El projecte preveu un aparcament de 350 places. També en l'àmbit museístic proposem ubicar el Museu Aeronàutic de Catalunya en l'àmbit de l'aeroport. D'aquesta manera la nostra ciutat comptarà amb un altre equipament cultural de referència. Gràcies a la tasca feta pel PSC, des del govern de la ciutat, Sabadell comptarà també amb el Museu del Gas, a la plaça del Gas, i la seu de dos col.legis professionals - el d'Arquitectes i el d'Enginyers Industrials- a la Casa Grau.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dues preguntes, a veure si és vosté tant amable de respondre:

Quant cobra el Comisionat de la ciutat de la Música?

Es mereixeria 120.000€ anuals?

Lluís Monge ha dit...

El projecte Ciutat de la Música dóna resposta a les noves exigències culturals de la societat sabadellenca i catalana del segle XXI i permetrà disposar d’un important centre de producció, difusió i formació artística i un equipament de referència per tot Catalunya i Europa.

Per tal de tirar endavant aquest projecte, que compta amb el compromís de l’Ajuntament de Sabadell, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, i de les entitats musicals i escoles de música de Sabadell, cal que persones de reconeguda experiència en l'àmbit de la música i la cultura, aportin una visió plural i experta que ajudi a la bona definició dels diferents serveis del projecte amb la major qualitat, la qual cosa s’està duent a terme mitjançant la comissió tècnica assessora. I també calia una persona com el Joan Francesc Marco que disposa de l’experiència i el coneixement necessaris tant en la gestió com en la direcció per dirigir aquest projecte i que també aporta el seu caràcter emprenedor i la seva iniciativa per portar aquest gran repte de la nostra ciutat a bon fi.

Respecte del sou del Joan Francesc sàpiga que està pagat conjuntament entre la Generalitat i l’Ajuntament, que és el que es va pactar en el seu moment i que és totalment merescut.